Parteneriat strategic 2019-2021

Școala Gimnazială ”Avram Iancu” a obținut finanțarea prin programul Erasmus+ pentru un proiect de parteneriat școlar cu titlul ”Developing educational techniques starting from regional context-Să dezvoltăm tehnicile educaționale pornind de la contextul regional”, în perioada 2019-2021.

Parteneriatul va pune accentul pe schimbul de bune practici în domeniul școlar și pe elaborarea de materiale de lucru axate pe specificul regional al scolilor implicate.

Școli din Polonia, Italia, Bulgaria, Turcia și România vor coopera la nivelul colectivităților de profesori si elevi pentru dezvoltarea resurselor educaționale și a calității actului didactic folosind o finanțare totală de 126665 euro.

Propunerea de finanțare în domeniul educației școlare s-a situat pe locul al nouălea la nivelul întregii țări, fiind bine apreciată de evaluatorii independenți ai Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Formularul de candidatură a identificat o problemă comună tuturor celor șase școli partenere și anume dificultățile instituțiilor în conectarea programei de studiu cu particularitățile regionale cu privire la dezvoltarea economică, specific geografic și moștenirea culturală a regiunii. Pornind de la această problemă scopul parteneriatului este de a stabili o strategie comună de valorificare a specificului local la toate disciplinele școlare, de a crea noi resurse didactice dezvoltate pe baza specificului local și de a promova valorile europene de toleranță și respect pentru diversitate în procesul de vlaorizare a moștenirii tradiționale.

Obiectivele proiectului sunt: dezvoltarea resurselor educaționale ale instituțiilor prin crearea de materiale didactice care să folosească specificul local la disciplinele de studiu,  mărirea gradului de prețuire a moștenirii culturale  a comunităților educaționale implicate, față de nivelul de la debutul proiectului, sporirea numărului de ore de studiu pe parcursul cărora se utilizează mijloace moderne de învățare adaptate la specificul regional, față de nivelul existent la debutul proiectului și dezvoltarea resursei umane din școlile implicate prin susținerea schimbului de bune practici.

  • Numărul de reuniuni internaționale
  1. Turcia, Istanbul- întâlnire de management de proiect ( noiemrie 2019)
  2. România, februarie 2020
  3. Bulgaria, mai 2020
  4. Polonia, octombrie 2020,
  5. Turcia, Mersin, februarie 2021,
  6. Italia, mai 2021.
  • Perioada de selecție a profesorilor (de gimnaziu și de învățământ primar): 1-4 octombrie 2019, pe baza unei scrisori de intentie însoțită de CV, depuse la secretariatul școlii.
  • Perioada de selecție a elevilor: 7-11 octombrie 2019 , pentru reuniunea din Bulgaria. Se vor distribui anunțuri în fiecare sala de clasa de la gimnaziu, cu concursul de selecție. Ziua organizării probei de selecție: joi, 10 octombrie 2019.

Link-ul prezentării proiectului:

https://prezi.com/view/7NoUXLlDzvoyqjBOppFA/

Anunțul cu privire la selectarea  echipei de elevi se găsește:

Anulțul cu privire la selectia echipei de profesori s-a trimis prin email colectivului de profesori, cu toate documentele referitoare la etapa de selecție.

Rezultate ale proiectului pot fi găsite la:

www.teaching21.com

www.aboutus21.com

Sari la conținut