Tabăra Școlară din Pasul Vâlcan

          Tabăra Școlară din Pasul Vâlcan a devenit o tradiție pentru Școala Gimnazială ”Avram Iancu”.  În colaborare cu Asociația ”Adeona” , un grup inimos de profesori au participat în perioada 22-28 iulie 2018 la tabăra de vară organizată în Munții Vâlcan la cabana Pasul Vâlcan. Programul de activități a propus elevilor participanți drumeții pe cărări de munte, prin Muntii Valcan: Vârful Straja si statiunea turistică

Straja, Parcul National Defileul Jiului, Drumul romanilor; activități în aer liber în parcul de aventură: activitati pe coarda (escalada si rapel pe panoul artificial in vecinatatea cabanei), traversari pe coarda, pod indian, scări suspendate, tiroliană, deprinderea noțiunilor de orientare cu și fără busolă, concursuri și jocuri sportive în curtea cabanei (teren de fotbal, teren de volei și badminton, mese de ping-pong).

Un moment memorabil pentru participanți a fost concursul de tir cu arcul ”Dacii și romanii”,  în cadrul căruia compeția s-a desfășurat cu recuzita gazdelor, păstrând ținuta vestimentară tradițională.  Alte momente amuzante au fost experimentate în jocuri distractive: ”Turnul de spaghete”, karaoche, seară muzicală, proiecții foto, interpretarea de piese de teatru pe teme propuse de monitori, realizarea de steaguri pentru echipajele din concursuri și drumeții. Pentru că tabăra care se respectă trebuie să aibă memorabilul moment al focului de tabără și în acest caz, momentul amintit a fost unul cu totul special.

Echipa de elevi participanți alături de profesorii organizatori: Alexandru Dunca, Marilena Dunca și Cristina Dascălu mulțumește din suflet gazdelor și monitorilor voluntari care au coordonat activitatea cu elevii.

Iată câteva din impresiile elevilor:

  • ”Această tabără a fost una dintre cele mai frumoase experiențe din viața mea. Am petrecut momente de neuitat alături de restul participanților, de profesorii însoțitori și de monitori. Săptămâna petrecută în Pasul Vâlcan a trecut din păcate foarte repede, însă au fost de ajuns șapte zile pentru a deveni conștienți de farmecul locului și de culorile minunate ale peisajului. Aerul de munte m-a binedispus, iar drumețiile mi-au dat un plus de vigoare. După o săptămână eram prietenă cu foarte mulți copii, dar și cu muntele.  Tabăra Adeona 2018 m-a făcut să-mi descopăr spiritul de explorare. Toate activitățile și jocurile din acea săptămână m-au învățat ce înseamnă spiritul de echipă. Participarea la tabere școlare a devenit pentru mine o tradiție, după participarea în tabăra de la Sălciua în anul 2017, tabăra Adeona vine să-mi confirme faptul că mă regăsesc în cadrul acestor activități. Consider că până la finalizarea gimnaziului voi fi nelipsită în grupul de tabere din Dej al avramiștilor.”

Oros Daria, elevă în clasa a VII-aB

  • ” Tabăra Adeona mi-a făcut o impresie plăcută. Din momentul când am văzut cabana am știut că voi avea multe amintiri frumoase alături de colegii mei. Activitățile de la munte sunt obositoare și distractive, iar monitorii presărau fiecare activitate cu glume amuzante. Mâncarea a fost destul de bună, iar activitățile m-au adus mai aproape de natură și de aerul curat de munte. Dacă aș putea să adaug o activitate pe lista celor care se derulează, ar fi o căutare de comori cu ajutorul unor indicii pentru a găsi surpriza râvnită. Dragi colegi, vă spun tuturor: tabăra Adeona m-a învățat lucruri interesante și sunt sigur că o să vă învețe și pe voi.”

Schubert Andrei, elev în clasa a VII-a B

  • ”Taberele, pentru noi elevii, sunt un prilej de a cunoaște persoane noi, de a învăța să trăim sănătos, de a ne îmbunătății abilitățile de comunicare și îndemănarea și de a crea legături frumoase între grupuri de elevi. Am avut parte de drumeții, activități pe munte și multă distracție. Vă recomand tabăra Adeona tuturor și închei cu citatul care a devenit pentru mine o convingere: Nu urca pe munți ca să te vadă lumea, urcă munții ca să vezi tu lumea!

Zbanț Florin și Robert Prodan, clasa a VII-a B

  • ”În tabăra Adeona cele mai reușite momente au fost create de  monitori. Împărțiți în echipe mici de 7-8 elevi am luat parte la multe întreceri. Chiar dacă echipa noastră nu a câștigat de fiecare dată, ne-am distrat pe cinste. Sunt convins că voi veni în tabăra Adeona și anul viitor. Abia aștept să cunosc  alți copii, sper că activitățile și cabana de anul viitor îmi vor plăcea la fel de mult. Vă invit să veniți și voi cu mine!”

Câmpean Alex, elev în clasa a VII-a B

  • ”În această vară câțiva dintre elevii și profesorii Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” am participat la o tabără din Pasul Vâlcan. Vremea ploioasă nu ne-a stricat buna dispoziție. Am avut parte de activități interesante cum ar fi cățărări pe panou, în parcul de aventură, drumeții și tir cu arcul. În această tabără am avut șansa să mă apropii mult de profesorii noștrii. Am simțit cumva că au intrat în mintea noastră și s-au comportat precum colegii noștri. Faptul că poți să cunoști cu totul altfel o persoană după ce ai șansa de a petrce timp cu ea a fost o experiență de viață la care nu mă așteptam. Am avut o senzație specială să descopăr calități minunate în oamenii din preajma mea.”

Bidian Larisa, Sabou Vanessa, Costea Emma, clasa a-VIII-a A

Sari la conținut