Etape de selecție pentru anul școlar 2024-2025

Informare publicată în 31.03.2025

  • Selecția elevilor pentru participarea la o mobilitate de grup

Prin proiectul SCH 2024-1-RO01-KA121-SCH-000216399, se va organiza un schimb de bune practici pentru 6 elevi și 2 profesori. Învităm elevii grupului țintă, aflați în clasa a VI-a și a VII-a să participe le selecția pentru desfășurarea schimbului de experiență cu IC Pizzigoni Carducci din Catania, Sicilia, din Italia. Elevii selectați vor participa în perioada 19-24 mai 2025, la o săptămână de cursuri  și activități extracurriculare în școala parteneră, din orașul Catania din Italia. Unul din cele șase locuri este destinat elevilor din medii dezavantajate.

Pentru selecție sunt necesari parcurgerea următorilor pași:

  • completarea unei cereri de către părintele elevului;
  • completarea unui CV al elevului în format standard, propus de Comisia de selecție, cu media pe anul școlar trecut, media la purtare, eventuale rezultate la concursuri școlare, eventuale participări la activități sportive și de voluntariat;
  • susținerea unui interviu în limba engleză;
  • completarea dosarului cu alte documente, în cazul în care candidatul este admis.

Calendarul selecției:

  1. depunerea unui dosar cu cererea părintelui, CV și alte documente menționate în procedura propusă de organizatori până luni, 7 aprilie 2025, ora 12, la secretariatul școlii;
  2. participarea la interviul de limbă engleză, marți, 8 aprilie 2025, la ora 12, în sala de clasă de la clasa a V-a D (parter, lângă sala profesorală);
  3. anunțarea rezultatelor, joi, 10 aprilie 2025, ora 10, la avizierul elevilor;
  4. înregistrarea contestațiilor la secretariatul școlii, vineri 11 aprilie 2025, până la ora 12;
  5. discutarea contestației în cadrul comisiei în prezența candidatului, luni 14 aprilie 2025, de la ora 11.

Documente în format digital:

Selecția unui profesor debutant pentru participarea la mobilitate Erasmus.

       Informare publicată marți, 1 04.2025

       Conform regulilor de participare la programul Erasmus+, anunțăm selecția unui profesor debutant pentru a însoții grupul de elevi, alături de coordonatorul de proiecte europene al școlii.

Conform procedurii de selecție, profesorii depun la secretaratul școlii, până la data de luni, 7 aprilie 2025, următoarele documente:

  • completarea unui formular online;
  • un CV;
  • scrisoare de intenție;
  • Trimiterea unui email cu documente fotografiate sau scanate, menționate in formularul online, doar în cazul dovedirii punctelor din formularul de aplicatie;
  • anunțarea rezultatelor, joi, 10 aprilie 2025, ora 10;
  • înregistrarea contestațiilor la secretariatul școlii, vineri 11 aprilie 2025, până la ora 12;
  • discutarea contestației în cadrul comisiei în prezența candidatului, luni 14 aprilie 2025, de la ora 12.
  • Formularul online de aplicație pentru profesori.
  • Model de scrisoare de intenție

Acreditare Erasmus+

Școala Gimnazială ”Avram Iancu” a obținut acreditarea Erasmus, pentru cerere depusă la termenul 19 octombrie 2022. Conform conceptului programului pentru perioada 2020-2027, instituțiile care oferă servicii educaționale pot accesa fonduri pentru un program de dezvoltare a resursei umane, care să se întindă pe durata a 5-7 ani, pe baza unor obiective clare, relevante, descrise în concordanță cu direcțiile europene pentru educație.

În sesiunea din anul 2022, școala dejană a depus un proiect de dezvoltare în care a definit 6 obiective pe care se dorește să le atingă în decursul anilor de implementare.

  •     Prima direcție defintă în obiectivele de dezvoltare vizează dezvoltarea capacității instituției de a implementa o educație digitală de calitate, în domenile STEAM (științe, tehnologii, arte, matematică), robotică, și kit-uri educaționale digitale.
  • O altă preocupare a școlii se leagă de creșterea abilităților dascălilor de a gestiona bullying-ul școlar și situațiile dificile. Cursurile la care vor lua parte profesorii școlii sunt concepute să conducă la gestionarea eficientă a acestui tip de situații.
  • Desigur, școala dorește să furnizeze o educație europeană integrată, elevilor săi. Din acest motiv, implicarea elevilor în schimburi de învățare a fost, de asemenea, un obectiv important, care s-a materializat în propunerea unui număr de 28 de mobilități pentru elevii pe parcursul anilor viitori.
  • Comunicarea într-o limbă străină este esențială în contextul educațional al zilelor noastre, de aceea, formarea profesorilor pentru îmbunătățirea comunicării într-o limbă străină a fost inclusă în proiectul de propunere.
  • Dezvoltarea unei școli se face prin contactul cu instituții din sisteme de învățământ cotate foarte bine în clasamentele internaționale. Astfel s-a optat pentru formarea echipei manageriale a școlii prin cursuri care promovează modelul finlandez si cel estonian de educație. De asemenea obțiunea de jobshadowing pentru profesori, constituie un mare avantaj, aceștia putând lua contact direct cu activitatea de predare din alte școli europene.

Perioada de depunere a formularului de opțiuni pentru participarea la stagiile de formare este: 20 iulie – 1 august 2023.

!!! Formularul de înscriere se poate accesa aici.

Apelul de participare la etapa de selecție a profesorilor pentru primul an de finanțare a cursurilor se poate accesa aici.

Procedura de selecție a participanților cu descrierea punctajului fișei de selecție se poate consulta aici.

Apelul pentru participarea elevilor la etapa de selecție pentru mobilitatea din cererea de finanțare: 2023-1-RO01-KA121-SCH-000129095, se poate consulta aici. Apel pentru elevi, 2024.

Alte documente utile selecției elevilor:

Sari la conținut